De dagwaarde van een motor controleren

Als je van plan bent om een motor te kopen of te verkopen, dan is de dagwaarde motor berekenen verstandig. Op die manier weet je namelijk of je een eerlijke prijs betaalt of vraagt voor de motor. De dagwaarde motorfiets berekenen doe je heel gemakkelijk en sne

l met een kentekencheck motor. Een betrouwbare kentekencheck is die van de RDW. Je hebt hiervoor enkel het motor kenteken nodig. Op dezelfde manier kun je de cataloguswaarde motor berekenen. Het berekenen van de dagwaarde is dus handig, omdat je dan precies weet wat een motor waard is en je daarmee een eerlijke prijs kunt vragen of betalen. Ook als je de motor wilt verzekeren, dan moet je de dagwaarde weten.

 

Wat bepaalt de dagwaarde?

De dagwaarde houdt in het bedrag dat je motor op dit moment waard is. De dagwaarde bepaalt bijvoorbeeld voor een deel de premie van je motorverzekering en het bedrag dat bij schade of diefstal wordt uitgekeerd. De dagwaarde wordt bepaald door een aantal factoren, namelijk de leeftijd van de motor, de kilometerstand, eventuele slijtage of schade en de populariteit van het merk of model. Er zijn online verschillende tools voor online dagwaarde motor berekenen die je kunt gebruiken. Zo kun je de restwaarde motor gemakkelijk berekenen.

Waarde motor kenteken

Het bepalen van de dagwaarde van een motor gebeurt dus vaak op basis van het kenteken van de motor. Met een kentekencheck kun je ook andere informatie inzien. Een basisrapport is gratis, maar er zijn ook andere interessante rapporten die je voor een klein bedrag kunt kopen. Het is verstandig om een kentekencheck te doen, omdat je zo ook kunt zien of de kilometerstand klopt en of de motor niet gestolen is geweest. De kleine investering in een rapport verdient zich snel terug, omdat je zo niet voor onverwachte kosten komt te staan en de kans op een goede aankoop zo groot mogelijk wordt.